DOK+, het lijkt een beetje een vreemde naam voor een bouwproject, maar dat is het niet. Het ‘DOK’ refereert naar het nabijgelegen Keerdok, waar grote boten op de Dijle vroeger rechtsomkeer maakten. En de ‘+’ … is een subtiele verwijzing naar de oude Rode Kruis-post die ooit op dit plein stond. Een knipoog naar het verleden, zou je kunnen zeggen. Terwijl DOK+ helemaal klaar is voor de toekomst. Jouw toekomst!

Polo architects

Het gerenommeerde POLO architects tekende voor het ontwerp. En we zijn superblij met het resultaat. Geen dertien-in-een-dozijn blokkendoos, maar een eigentijds, elegant en sober gebouw met duurzame gevelmaterialen. De slanke, boven elkaar geplaatste raamopeningen, de brede diepliggende terrassen en de ‘Franse’ balkons geven het geheel zelfs Parijse allures en zorgen voor een mooi uitzicht in elk appartement.

Licht en ruimte

DOK+ biedt je een ruime keuze aan al even ruime appartementen. Plafondhoge ramen laten het interieur baden in het licht. En of je nu kiest voor 1, 2 of 3 slaapkamers, de appartementen komen stuk voor stuk met een riant terras, zodat je bij mooi weer gezellig buiten kan eten.

Maar er is meer!

De brede terrassen en de hoge ramen geven je een fraai zicht op het gezellige Rode Kruisplein, op het historische Van der Valk Hotel aan de overkant … en op het water. Terwijl de bomen in de sfeervolle gemeenschappelijke binnentuin toch voor genoeg privacy zorgen.

Levenslang wonen

Al bij het ontwerp werd zwaar ingezet op duurzaamheid. Dat spreekt voor zich, in tijden waarin iedereen de mond vol heeft over het milieu, en gas en elektriciteit een arm en een been kosten. De appartementen zijn dan ook bijna-energieneutraal. We gebruikten de nieuwste technieken op het vlak van verwarming en isolatie, en kozen voor een kwaliteitsvolle en duurzame afwerking. Resulterend in een minimaal verbruik, een maximaal leefcomfort en een huis waar je je meteen thuis voelt.

Rust en groen

Centraal wordt een ruime binnentuin voorzien, met heggen en bomen. Aantrekkelijk om naar te kijken vanuit je appartement én een fijne ruimte om in te vertoeven. Kinderen kunnen er veilig ravotten, terwijl hun ouders een praatje slaan met de buren.

Een appartement is niks voor mensen met groene vingers? Fout! Op het verhoogd terras met uitzicht op het Rode Kruisplein komt een onvervalste moestuin, waar geïnteresseerde bewoners hun eigen groentjes kunnen kweken.

DOK+, zelfs voor het gebouw er staat, voelt het al als thuiskomen …