de buurt

Ontdek de Keerdoksite en ga
‘sightseeing‘ via deze plattegrond

Op een punt waar het frisse groen van de Dijleoevers, de bedrijvigheid van de stad en de nostalgische sporen van een industrieel verleden elkaar ontmoeten, verrijst weldra een gloednieuwe buurt. Een bruisende, levendige plek rond het historische Keerdok, vol groen en vol goesting, waar het zalig wonen is voor jong en oud. Een hippe wijk met een rijke geschiedenis, maar vooral een heel mooie toekomst.
Interactieve kaart met locaties in de buurt van Nieuwbouwproject DOK+ in Mechelen
Keerdok Park

park dok mechelen

Park

Op een paar minuutjes stappen van je voordeur, op de voormalige site van Inter-Beton, zit je pas écht in het groen. Hier komt binnenkort een heus landschapspark, omgeven door water, met grasvelden, (fruit)bomen, wadi’s, heesters en zelfs een dichtbegroeid Tiny Forest. De ideale plek om te joggen of te wandelen. Of om onder een boom, met een goed boek, even te ontsnappen aan de rat race. En op zaterdag of zondag nodig je je buren, je familie of je vrienden uit voor een gezellige picknick. Plaats genoeg!

Keerdok-promenade

keerdok promenade

Keerdok-promenade

Naast het Keerdok is een ruime promenade voorzien, met terrasjes en zitbanken om uit te rusten. Met zicht op het water, dat spreekt voor zich. Na een vermoeiende dag kom je hier helemaal tot rust. Je eigen zen-momentje. Het wordt een gezellige ontmoetingsplaats waar je kan kuieren langs het dok, genieten van de ondergaande zon of urenlang kan praten met vrienden.

Den Ouwen Dok (Van der Valk Hotel)

Vander Valk den Ouwen DOK

Den Ouwen Dok (Van der Valk Hotel)

Vraag eens aan een volwassen Mechelaar waar hij heeft leren zwemmen. Wedden dat hij ‘Den Ouwen Dok’ antwoordt? Niet verwonderlijk, als je weet dat de ‘Stedelijke badinrichting en douane-entrepot’ al in 1924 de eerste badgasten ontving. Het imposante gebouw, een bonte mix van art-deco en art-nouveau, moest begin deze eeuw helaas zijn deuren sluiten. De tand des tijds, weet je wel. Maar in 2020 kreeg het een nieuw leven … als luxehotel. Met een gezellig restaurant, een weldadige wellness en een zonovergoten terras aan het water. Veel van de authentieke elementen – binnen en buiten – bleven behouden. Zoals het historische zwembad, vandaag een prachtige patio met waterpartij, midden in het hotel.

Keerdok zwemdok

Keerdok zwemdok

Mijmeren langs het water is fijn. Maar als de zon in juli of augustus loodrecht aan de hemel staat en je oververhit dreigt te geraken, heb je zin om echt in het verkoelende water te springen. Goed nieuws, dat kan! Tijdens de zomermaanden tovert de stad het Keerdok om in een openluchtzwembad. Een vijftigmeterbad zelfs, waar elke Mechelaar naar hartenlust baantjes kan komen trekken. In de schaduw van ‘Den Ouwen Dok’. Kan het toepasselijker?

Groene oevers

groene oevers mechelen

Groene oevers

Tussen de autobrug en de nieuwe fiets- en voetgangersbrug vloeien de groene oevers van de Dijle naadloos over in een natuurlijke speelplaats voor kinderen. Grote boomstammen, struiken en natuurlijke niveauverschillen creëren hier een geaccidenteerd terrein waar dollen en ontdekken centraal staan. Ravotten met een grote R!

Fiets- en voetgangersbrug

Fiets- en voetgangersbrug

Een gloednieuwe fiets- en voetgangersbrug brengt je vlot van het Rode Kruisplein naar de overkant van de Afleidingsdijle. Zodat je snel op het jaagpad zit, of boodschappen kan doen in de supermarkt vlakbij. De brug is trouwens ook één grote bank – de grootste zitbank van Mechelen – die je uitnodigt om even te gaan zitten en uit te kijken over het kabbelende water.

Den Ouwen Dok (Van der Valk Hotel)

DOK+ nieuwbouwprojecten

Midden in deze jonge Keerdokbuurt verrijst binnenkort DOK+, ontworpen door POLO architects.
Een eigentijds, duurzaam gebouw met Parijse allures waar het zalig wonen én leven is.
In een appartement met 1, 2 of 3 slaapkamers, aan jou de keuze.
Vlak bij het water en de gezellige stadskern van Mechelen.

Meer weten over Dok+ ?

Rode Kruisplein

Rode Kruisplein

Het heraangelegde Rode Kruisplein wordt het kloppend hart van de nieuwe Keerdoksite, met gezellige terrasjes, veel groen, een waterpartij en grote uitnodigende zitbanken. Om de krant te lezen, of je spelende kinderen in het oog te houden. Tegelijk wordt het ook een oase van rust, midden in de stad.  Want het plein behoort aan de fietsers en de voetgangers.

Wil je een 360° ervaring? Klik hier

De vesten

nieuwe vesten

De vesten

Mechelen is een stad waar mensen graag werken, wonen, studeren en op bezoek komen. Met de nodige verkeersdrukte op de vesten tot gevolg. Maar … daar komt binnenkort verandering in. Vanaf augustus 2022 kiest de stad op de Vesten resoluut voor eenrichtingsverkeer, zodat er op de binnenste rijstroken ruimte vrijkomt voor fietsers en voetgangers. Plaats om te spelen, te sporten en elkaar te ontmoeten ook. En vooral groen, heel veel groen. Meer weten over deze ambitieuze plannen?

Nonnenstraat

Nonnenstraat

Hoewel je in een oase van rust woont, bevind je je echt vlak bij het stadscentrum. Via de pittoreske Nonnenstraat is het maar 750 meter stappen naar de voet van de Sint-Romboutstoren. Echt waar, we hebben het geteld. Wat betekent dat je op amper 8 minuten midden in het bruisende hart van Mechelen staat. En met de fiets nóg sneller! Om te shoppen of een museumpje mee te pikken. Of met je vrienden een hapje te eten of een pint te pakken. Quality time binnen handbereik …